ГНЯВ ОТ ХАСКОВО И ДИМИТРОВГРАД БЛОКИРА МЕЖДУНАРОДНИЯ ПЪТ

Протест
контакти

Гневни протестиращи от Хасково блокираха Международния път София – Истанбул. Към тях се отправи внушителна група от Димитровград. Недоволните тръгнаха след 11 часа от общината. Скандираха пред EVN, след което блокираха кръговото на Неделния пазар. По обичайния маршрут потеглиха към околовръстния път.

На изхода от града, когато всички очакваха, че недоволството ще се оттече в обратна посока, се появи информацията, че хасковлии тръгнали към Димитровград. Новината видимо екзалтира протестиращите. С бързи крачки и развяти знамена, следващата спирка бе разклона за Крепост. Срещата между двете агитки трябвало да стане някъде около „Щъркелите“. Предвестник, че това няма да се случи бяха колите, идващи от Хасково.

Суматоха настана на чешмичката. До този момент органите на реда успяха да запазят платното за автомобилите. Хората обаче бяха жадни, тръгнаха да пият вода и да наливат бутилки. Наложи се движението да бъде спряно.

На бензиностанция „Шел“ полицаите се опитаха да върнат колоната. Униформен обясни, че хасковлии не идват и няма смисъл да продължават. Чу се недоволство, но то бързо премина в нова вълна от бурно скандиране. Причина за това бе информацията, че протестът от Хасково се насочил по Международния път, в посока Пловдив. Димитровградчани продължиха, за да се влеят заедно с тях.

Протестираме, защото всичко в тази държава е опорочено. Мафията е завзела всичко. Разни политици си разказват от ефира приказки, все едно, че няма масово недоволство. Този път обаче няма да я бъде, категорични бяха мнозина.

Искаме справедливост. Омръзна ни да ни лъжат и да се подиграват с народа. Решени сме докрай да отстояваме правата си, допълниха други.

За продължение на протеста, очаквайте нова информация. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук