Глобиха 747 пешеходци и 75 шофьори, отнели предимство. Стартира акция по селата

Над 13 000 са установените нарушения при специализираната полицейска операция, проведена от 8 до 13 януари 2021 г. с акцент върху пешеходците и водачите, които отнемат предимството им на пешеходните пътеки. Санкционирани са 747 пешеходци, а 75 водачи са били наказани за отнемане на предимство на пешеходец. Статистиката, пък, сочи, че от началото на годината са възникнали 54 пътнотранспортни произшествия с участието на пешеходци, съобщават от МВР.

От ведомството продължават да отчитат голям брой водачи, които си позволяват да управляват след употреба на алкохол и наркотични вещества. 66 са заловените водачи, седнали зад волана след употреба на наркотици, а други 117 – след употреба на алкохол. 18 000 са били констатираните нарушения на скоростните режими.

Същевременно, от днес до 20 януари ще се проведе специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение в малките населени места. Усилията на полицейските екипи ще бъдат насочени точно към тях, защото анализ показва, че повече произшествия настъпват в малките населени места и на пътищата, които ги свързват.

Униформените ще следят основно за употребили алкохол, наркотици и неправоспособни водачи. В големите градове също ще има засилено полицейско присъствие, но акцентът там ще е върху уязвимите участници в движението по пътищата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук