Глобиха с по 800 лева двама заради фалшиви сигнали за бомби

контакти

Двама са глобени с по 800 лева от Районен съд – Димитровград, след подадени фалшиви сигнали за бомби.

Те са свиленградчани на 21 и 26 години и бяха задържани на 19 октомври в димитровградското управление. Мъжете работили в завод, намиращ се на пътя Хасково – Димитровград, но понеже не били в работна кондиция, решили да подадат фалшиви сигнали за поставени взривни устройства.

Единият обвиняем се обадил в 22.41 часа на спешния телефон и подал невярна информация, че до изхода на завод „Язаки“, където работи, видял устройство с обратен таймер, издаващо някакъв звук, за което има опасения, че е бомба и е притеснен за живота си.

Другият направил почти същото. В 23.00 часа подал сигнал на тел. 112, че на пътя за Хасково има сложена бомба, до магистралата, като казал, че трябва да се изпратят екипи, за да я обезвредят.

Глобите са наложени след постигнато споразумение, с което се прекратява наказателното производство. Определенията не подлежат на обжалване или протест.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук