Глобиха лекари в Хасково за фалшиви свидетелства за здравно състояние

контакти

Двама хасковски лекари и техен помагач са глобени с по 2500 лева за подготвяне на лъжливи свидетелства за здравно състояние. Това става ясно от съобщение на Районен съд – Хасково, където днес бе разгледано дело. Подсъдимите В.Г.Л. на 65 г. и Ж.П.Ч. на 62 г. – лекари специалности „Уши нос гърло“, както и 54-годишният техен помагач В.Д.М. са освободени от наказателна отговорност. Наложени са им глоби, след сключено споразумение между Районна прокуратура – Хасково и защитниците им.

Те се признават за виновни по обвинения, свързани с лъжливи свидетелства за здравно състояние, подготвяни на няколко пъти през 2018-а и 2019-а година. При едното от тях, в началото на 2019 г. В.Г.Л., в качеството си на лекар и В.Д.М., като подбудител – снабдили пациент с  аудиометрично изследване на слуха и епикриза. Друго касае периода май 2018-а до март 2019 г., когато лекарят Ж.П.Ч., в съучастие с В.Д.М. – снабдили двама с амбулаторни листове и аудиометрични изследвания на слуха.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук