ГЛОБАЛЕН ИКОНОМИЧЕСКИ ГРАД СТРОЯТ КИТАЙСКИ ИНВЕСТИТОРИ КРАЙ ПЛОВДИВ

[quote]ПРОЕКТЪТ Е ПИЛОТЕН ЗА ЕВРОПА[/quote]

newbeautyКитайски инвеститори от Шънджън ще изграждат логистичен мегапроект в „Тракия икономическа зона“ в Пловдив, съобщават от пресцентъра на зоната, цитирани от investor.bg.

На практика, проектът представлява „глобален икономически град“, в който ще има офиси и изложбени площи както на китайски производители, така и на фирми от близките ни балкански страни и цяла Европа, Русия, Турция, Близкия изток, Северна Африка. Това ще превърне Пловдив в световен логистичен хъб, се посочва в съобщението.

Споразумението е подписано от инж. Пламен Панчев, създател на „Тракия икономическа зона“ и председател на Съвета на директорите на „Сиенит холдинг“ АД, и Чън Дзундзиен, председател на холдинга „Портър Сити“.

„EU-China New Economy Cooperation Pilot Zone – Plovdiv“ (Евро-китайски пилотен проект за сътрудничество) представлява иновативна платформа за бизнес, логистика, финанси, директна връзка между потребителя и производителя, за онлайн и офлайн търговия, обяснява Чън.

Проектът е пилотен за Европа. България и „Тракия икономическа зона“ са избрани, след предварителни проучвания на китайската страна, като инвеститорите подчертават традиционно приятелските отношения между двете държави, добрия инвестиционен климат, привлякъл толкова много чуждестранни инвеститори, стратегическата географска локация.

България е и първата европейска спирка по Пътя на коприната, подчертава Чън.

Според икономическото министерство мястото на този пилотен проект е точно в „Тракия икономическа зона“ като подкрепяна от правителството индустриална зона, както и на фона на добрите отношения с Китай.

Снимка: invest.plovdiv.bgПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. Колкото построиха нашия логистичен център край Марийно,толкова ще построят и този „глобален икономически град“.Пловдивския панаир стои празен,в Пловдив има поне 3 китайски мола,които са пълни с боклуци(като нашите) и също са празни.Явно ГЕРБ-аджийските кметове нямат много въображение и лъжат по един калъп.

  2. ТАКА И МАГИСТРАЛИ СТРОИХА ПО КОИТО НЯМА ВЪОБЩЕ ДВИЖЕНИЕ ..МОЖЕ КАРУЦИ ДА ТРЪГНАТ ..ТО С МИЗЕРИЯ АКО ИСКАТ ЗЛАТНИ МОСТОВЕ ДА СТРОЯТ НО ЗА КОЙ? ЗА ТЯХ СИ МОЖЕ БИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук