Глигани щурмуваха автомагистрала „Тракия“

Глигани щурмуваха автомагистрала „Тракия“ и станаха причина за катастрофа с няколко автомобила снощи. Оказва се, че диви прасета не за първи път стават причина за пътни произшествия на аутобана.

За случая от снощи официална информация публикува Областната дирекция на МВР в Ямбол. Инцидентът става при км 303, в посока Бургас – София. По случая е взето отношение по административен ред. Уведомени са служители от горска стража и Областно пътно управление – Ямбол, пише в полицейския бюлетин.

Около 21:30 часа диви прасета изскачат напречно на пътното платно. Предизвикват меле с четири автомобила, при което не е ясно кой кого удря – прасетата колите или колите прасетата. Материални щети са нанесени по две коли. Няма пострадали хора. За глиганите не се посочва.

Прасетата са били няколко, според информацията, но колко точно – не е ясно. Тук някъде идват въпросителните за мрежата, която по принцип е монтирана покрай магистралата, както и незасегнатите прасета? Дали пак са се върнали от мястото от където са дошли /вероятно от скъсан участък на мрежата/, или са хукнали по магистралата, защото мрежата им пречи да хванат гората, или няколкото животни са намерили смъртта си?

Няколкото глигана се промушили през телените ограждения и изскочили на скоростната отсечка, при което една върху друга се наблъскали 4 леки коли. Най-тежко са потрошени първите два автомобила, които не са имали време да набият спирачките. Движението е било прекратено за около час, за да бъдат разчистени останките и да се направи оглед, допълва информацията monitor.bg.

Това не е прецедент, коментират дългогодишни работници. Според тях най-вероятно животните са били подгонени от бракониери и за да се спасят, са разрушили телената мрежа с глигите си.

Защо стадо глигани се озова на магистрала „Тракия“? Такъв въпрос задава Нова тв, но преди повече от 5 месеца, на 5 октомври 2017 г. Стадото предизвиква катастрофата в нощта на 3 октомври. Инцидентът става на 323 километър на магистрала „Тракия”, малко преди отбивката за Карнобат. Оказва се, че там оградната мрежа, която предпазва излизането на диви животни на магистралата, е скъсана.

Ние наричаме тази ограда „заешка ограда” и тя е с променлива геометрия. В долната си част тя е гъста, а нагоре е по-рядка. През нея може да премине прасе, крава или елен, се казва в репортажа.

Разрешената максимална скорост по автомагистралите в България е 140 км/ч за леките коли, за моторите, товарните коли и автобусите – 100 км/ч. Удар при такава или по-висока скорост в нещо на пътя може да има много сериозни последици…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук