Гледна точка от Острова: В локдаун тук хората са спокойни, в България протестират

Във Великобритания, докато са под карантина или локдаун, хората са спокойни, защото се отпускат предостатъчно финанси. В България е съвсем различно, защото има непрекъснато недоволство и хората протестират често, сподели сънародникът ни в Северна Ирландия Митко Митков, където от няколко години живее със семейството си, в град Нютаунхамилтън.

Той допреди известно време си бе в България и след като се прибра на Острова, ни потърси, да изрази мнението си разликата, която вижда между двете страни, свързана с коронавируса и т. нар. локдаун.

Във Великобритания се отпускат помощи, които са достатъчни да покрият месечните заплати. Няма и протестиращи да отварят каквито и да са затворени бизнеси.

Съгласен съм с наложените мерки в България, но доста хора си губят работата и остават без финанси. Не се отпускат достатъчно средства в тази ситуация и затова хората искат да работят, защото се отразява на семействата им, казва сънародникът ни.

В началото на извънредното положение в страната ни, Митко Митков също изрази мнение, че трябва мерките да са за доброто народа. В послание към политиците той заяви, че те трябва да мислят и за отделния човек.

Жадувам да видя България като другите държави, коментира, тогава, нашето момче. Крайно време е да стане като европейска държава или като някои други стабилни страни, споделя и днес българинът от Северна Ирландия.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук