ГЛАС НАРОДЕН: СТАРИ ВЕЩИЦИ И СТАРИ ЕНЕРГИИ НЯМАТ МЯСТО В БЪЛГАРИЯ

контакти

[quote]НЕ МОЖЕШ ДА СЕ НАСЛАЖДАВАШ НА ВЛАСТТА И ДА ВИКАШ: „АЗ“[/quote]

Георги Георгиев е роден в Димитровград на 21 март 1981 г. Средно образование завършва в СОУ „Васил Левски“, висше – във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, специалност „Мода“. Организирал е поредица конкурси, включително „Мис Димитровград”. Работи в модна къща „Нели“. Тренира бокс. Хоби му са прана лечението и медитациите за планетарен мир. Жоро е един от най-дейните участници в протестите за достоен живот, в челото на всички шествия.

–         Жоро, от първите дни участваш активно в протестите. За какво негодуват хората?

–         Нямаме пари да плащаме сметките, които ни налагат. Където и да идеш, всеки иска безобразни суми за щяло и нещяло. Възрастни хора и млади семейства не могат да си позволят дрехи, храна. Накрая излиза, че работим за някакви компании, дето…

Хората видяха, че са заедно и се подкрепят. Това не е протест, това е шествие. За първи път България се обединява. Според мен на никой вече не му се занимава с партии.  Те досега ни разделяха. Но народа вече е обединен в търсенето на свобода и справедливост.

Във фирмите има данъчни проверки. Много затвориха, други ще затворят скоро. Като им напишеш едни актове, да ги плащат 10 години,  как да оцелеят? Ние сме теглили кредит, когато нямаше такава зверска криза. Сега обаче има. Но, банките си искат парите и могат да ти вземат къщата?

–         В следващите дни ще излезете ли отново  със знамената?

–         Аз разбрах, че хората не се организират. Идват сами. Това е вътрешно чувство. Всички заедно  мислим по един и същи начин. Сигурен съм, че много хора не спят от превъзбуда и емоции. Нямам представа какво ще стане в следващите дни, спонтанно е.

–         Националният празник се пада в неделя. Подготвя ли се нещо тогава?

–         На 3 март с много мои приятели ще се качим на Шипка. Ще се поклоним на българите и руските войници, удържали върха с толкова смелост, загинали за съществуването на България. Ние си я обичаме и ще я пазим като зеницата на окото си.

–         Правителството подаде оставка. Как според теб ще се развият нещата занапред? Много хора са обезверени, че статуквото ще се запази.

–         Призовавам ги да вярват в себе си. По-малко да гледат телевизия, защото истината е друга на улицата. Дават кървави протести, а всъщност хората са обединени по пътя към свободата. Ние вчера се разходихме, събрахме се с хасковлии. Пяхме химна на паметника на Богородица и на всички ни се насълзиха очите. Стари вещици, стари енергии нямат работа в нова България.

Хората са се променили. В момента еволюираме в гражданско общество. Едни друг ще си помагаме и ще знаем, че без другия до нас, не можем да съществуваме.  То си личи в очите и душата на всеки един.

–         Беше сред организаторите на протестите срещу високите цени на горивата. Тогава малко хора излязоха Защо стана така?

–         Как може да плащаш такова гориво!? Откъде накъде такава наглост!? Още обаче хората не бяха сложени на колене. Не всички бяха готови за такова нещо. Бяхме паднали много ниско.

–         А сега улиците са препълнени…

–         Сега е различно и това се усеща в масовото съзнание. Свободата ни никой не може да я отнеме. Вече няма българи на колене. Вече сме на коне, символично казано. Оттук нататък управляващите трябва да знаят, ако не работят за хората, а гледат собствения си интерес, нямат работа там. Не можеш да се наслаждаваш на властта си, да въртиш задните си части и да викаш: „Аз“.

–         Има ли вариант и този протест в цялата страна лека-полека да отшуми, без да постигне нещо съществено?

–         Ще стискам палци и ще се моля много да има реални резултати. Надявам се ще дойдат хора, които ще управляват с чувство на любов, отговорност и с грижа за хората.

–         Дразни ли те това, че политици излизат по телевизията и говорят така, сякаш нищо не се е случило?

–         Не ме дразнят. Изглеждат ми жалки. Те не могат да разберат какво се случва.

–         По други градове има разногласия сред протестиращите. Как е в Димитровград? Има ли противоборства?

–         Тук не мога нищо да отговоря. Направи ми впечатлението, че политиците непрекъснато питат: „Какво искате, какво искате…“ Абе, справедливост искат хората. Като отидеш да управляваш, трябва да знаеш, че трябва да отговаряш.

Т[pullquote_left]ТОЗИ, КОЙТО НИ РАЗДЕЛЯ, НЕ ТРЯБВА ДА МУ СЕ ЧУВА ДУМАТА ИЗОБЩО[/pullquote_left]

–         Как искаш да завърши всичко?

–         Всички да се обичат и да си помагат един на друг. Да почнат да четат историята, да осъзнаят каква душа носи българинът. Да спрат да се унижават и един за друг да говорят глупости. Българи, турци, цигани, без значение какъв си. Щом живееш в България, да се осъзнаваш като българин. Този, който ни разделя, на каквито и да е части, на него не трябва да му се чува думата изобщо.

–         Гледах те по телевизията. Занимаваш се с интересни неща. Ще разкажеш ли повече?

–         Преди организирахме конкурси за красота. Аз обаче открих едни работи в себе си, които усещах много отдавна. Нещата от миналото изчезват. Ще организираме прояви за вдигане на духа, зареждане на хората с енергия. Осъзнах го на Извора на нимфите и Афродита. Подобно нещо стана също на „Мис Коледа“, където момичетата бяха в носии, бели рокли и туники.

–         Народната музика играе съществена роля, отключва енергийната същност и освобождава напрежението. Велико е. Не ви трябва да пиете никакви хапчета. Казваш молитвата „Отче наш“ и започва събитието. Тя е по-силна от 10 хиляди камъка.

–          Светът се променя. „Нешънъл джиографик” се бяха спукали да дават, че щял да дойде краят на света. От Черната ложа са се побъркали и техният край наистина ще дойде, защото те не могат да живеят в злоба, в едни по-високи вибрации. Любовта и свободата в момента се разпространяват между хората с невероятна бързина и сила. Оттук нататък ще има мир и хармония, но за това нещо трябва ние да поработим. За лозето не трябва само молитва, но и мотика.

–         Каква е тази Черна ложа?

–         Друг път ще говорим за нея. Не може от първия път да се каже всичко. Българинът преоткрива духовността си. Всички момчета, които бяхме знаменосци на похода, си раздадохме по един кръст, зареден от Кръстова гора. Знамената бяха високо вдигнати. Помолихме се нещата в България да се подредят по най-добрия начин. И ще стане! Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук