ГЛАСУВАНЕ: ОБЛАСТНОТО МВР ИЗДАВА УДОСТОВЕРЕНИЯ И НА 12 МАЙ

контакти

В дните от 7 до 10 май областната дирекция на МВР ще съдейства на гражданите, които не притежават валидни документи за самоличност, за да могат да гласуват в изборния ден – 12 май. Създадена е организация за граждани които нямат документи, защото са изгубени, откраднати, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на вот. В зависимост от конкретните условия, на подалите вече заявление ще бъде ускорено издаването или ще бъде издадено удостоверение за липсата. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 10 май, гражданите могат да получат удостоверение, с което да упражнят вот. За издаването му лично се подава искане в звеното за български документи за самоличност при МВР. Това те могат да направят в дните от 7 до 11 май, от 8:30 до 17:30 часа, както и на 12 май, от 8:00 до 17:00 часа, съобщават от дирекцията.

Оттам допълват, че удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия. Валидно е само за деня на изборите – 12 май. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук