ГЛАСУВАНЕТО С ЧУЖДА КАРТА В ОбС СТИГНА ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР

Гласуването с чужда карта на юнското заседание стигна и до главния прокурор. До него е подадена жалба, съобщи общинският съветник от ГЕРБ Галина Чингарова, която потвърди че има гласуване с чужда карта, но то е станало случайно. Не смятам, че съм извършила нарушение, допълни тя.

Думите й бяха по повод докладната на съветника от коалиция „Да за Димитровград“ Тодор Ташев, с която той поиска отстраняването на Чингарова като председател на ПК „Законност и ред“. Самата тя заяви, че няма да си подаде оставката. От залата, пък, опонираха, че трябва да го направи и нарочна докладна е излишна.

Против съм подобни действия, като гласуването с чужда карта, стига те да бъдат установени по безспорен начин от компетентните органи. Ако те установят, че има нарушение, ако е системно, сам ще поискам от Галина Чингарова да си подаде оставката. И мисля, че тя ще се вслуша. В случая има опити да се спекулира по темата. Изумен съм от начина, по който изопачавате фактите, коментира кметът Иво Димов.

plakat Dimitrov1Ще отправя още една забележка, която показва нивото на манипулациите и изопачаването на фактите. На автобусната спирка на бул. „Стефан Стамболов“ има плакат, на който пише: „Да за децата на Димитровград“. На него се обяснява процедурата за кандидатстване за предоставяне на еднократна финансова помощ на родители на новородени. Под обясненията се уточнява: Утвърдил – Стефан Димитров, председател на Общинския съвет. Това е манипулация, защото утвърждаването прави ОбС. Освен това, предложението към местния парламент бе от моя страна, през октомври 2014 г. Да не говорим, че и  номерът на решението е сбъркано. Обидно ми стана като видях плаката на спирката, допълни Иво Димов.

На сесията той прочете имената на няколко съветника от коалиция „Да за Димитровград“, гласували с въздържал се на предложението за еднократната помощ, а именно: Данчо Данев, Диян Георгиев, Живка Вълкова, Калина Монева, Леко Леков, Таня Делчева, Тодор Ташев.

Всеки може да гласува както смята за необходимо, бе коментарът на Стефан Димитров.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук