Глад за апартаменти под наем в Димитровград

В момента в Димитровград почти няма свободни апартаменти под наем. Образно казано, има глад за тях. Това констатира Йорданка Николова, управител на агенция за недвижими имоти „Славяна Консулт“, като продължение на темата за имотния пазар, въобще.

Същото установява и управителят на агенция „Нелита“ Нели Велева. Търсенето под наем е много голямо, но няма достатъчно свободни жилища. Друг проблем е лошото състояние, на част от отдаваните  или прекомерните цени, коментира тя.

Според Нели Велева, една от причините за нарасналия интерес, че хората не могат да си позволят ипотечни кредити и предпочитат да живеят под наем за известно време. От друга страна, търсенето се повишава, заради новите работници, в завода на „Язаки“ и други предприятия на територията на община Димитровград. Към тях, временно, се добавят и работещите по централната алея „България“ в града и на други места.

Препоръчвам на хората, живеещи под наем или решили да го правят, да си купят жилище. Средствата, които дават или ще дават на хазаи, могат да отделят за месечна вноска по ипотечен кредит. В момента е много изгодно да се закупи жилище, защото лихвите са ниски, насочва г-жа Велева.

Агенциите констатират и друга, интересна ситуация на имотния пазар в Димитровград. Свързана е с голямо разминаване между предлагане и търсене. Двустайните апартаменти, например, се търсят за 25-30 хил. лв., но се предлагат за двойно повече пари. Според тях, процесът обхваща положителна тенденция в развитието на града. Ако тя се запази и в следващите години, цените на имотите неминуемо ще тръгнат нагоре. Именно това е причината много хора да се въздържат да продават. Недостиг на жилища няма, но се изчаква евентуално увеличение, е експертната оценка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Купуването на къща в близките села, особено за семейства с големи деца е изгодно. Къща в Горски извор-10-15 хиляди. Къщо до Хасково- Клокотница -под 30 хиляди.След ремонт от порядъка на 10-12 хиляди лева и имаш къща с двор и град на 10 минути с кола.Такъв разкош не можеш го постигна с панел, който не се знае кога ще почнат да го бутат. Съседи, смрад, ремонти и без бъдеще.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук