Главният прокурор: Уличната справедливост е по-бърза и ни изпревари

контакти

Софийска градска прокуратура закъсня с обвинението към Мартин Божанов, с прякор Нотариуса. За съжаление, уличната справедливост е по-бърза и ни изпревари. Това, цитиран от БНТ, каза главният прокурор Борислав Сарафов, който влезе с екип от 21 прокурори от Върховна прокуратура, под ръководството на завеждащ отдел „Инспекторат“, на проверка на дейността на Софийската районна прокуратура.

„Имам своите критики и към Софийска градска прокуратура и в съвещанията, които сме провеждали многократно съм искал от тях по-бърза, по-активна и по-динамична работа по делото. За съжаление, обвинението им към Мартин Божанов закъсня. За съжаление, уличната справедливост е по-бърза и ни изпревари.“

Сарафов подчерта, че от скандалите, които се генерират в Софийска районна прокуратура се вижда, че „именно тук е един от генезисите, където се руши постаментът на справедливостта“.

„Ще ви припомня от моята дейност и моите изявления. Още при встъпването ми в длъжност поисках оставката на районния прокурор Невена Зартова. Назначих и ревизия на СРП и след резултатите от която поисках от Висшия съдебен съвет да образува дисциплинарно производство срещу г-жа Невена Зартова. Междувременно, както виждате, продължиха да се генерират скандали и напрежение и се вижда, че именно тук е един от генезисите, където се руши постаментът на справедливостта. Има много десетки, стотици, хиляди достойни магистрати, прокурори, съдии и следователи. Но дори и 5-10-15 дела да са изтъргувани в някой клуб или някъде другаде под влиянието на някой лобист, това означава, че има огромен проблем и че се търгува със справедливост“, коментира Борислав Сарафов.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук