Главният прокурор поиска снемане имунитета на Елена Йончева и други депутати

контакти

Главният прокурор Сотир Цацаров отправи към Народното събрание искания за снемане на имунитета на шестима народни представители. Сред тях е депутатът на БСП Елена Йончева, избрана от Хасково, става ясно от съобщение на прокуратурата. Исканията касаят разрешение за възбуждане на наказателно производство.

Специално за Йончева, искането е по повод разследване за изпиране на пари в особено големи размери. Въз основа на постъпил сигнал от народни представители и след извършена проверка, в Специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство за такова престъпление.

Иска се имунитетът на още един народен представител от БСП – Георги Михайлов. Други трима са депутати от „Воля“ – Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов. Един е от ГЕРБ – Борис Кърчев.

Исканията на главния прокурор касаят разрешение за възбуждане на наказателно производство срещу всеки от народните представители и извършване на действия по разследването, се казва в официалното съобщение на държавното обвинение, повече за което може да видите тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук