Главна роля за Александра Димитрова в премиерен спектакъл на софийска сцена

контакти

Актрисата от Димитровград Александра Димитрова е в главната роля на софийска сцена в премиерния спектакъл „От какво се страхува Вирджиния Улф“. Събитието е на Театрално сдружение Enso и I AM Studio, където се играе представлението.

Първата премиера бе на 7 януари. Втората предстои на 11 януари. Ако са останали билети, може да закупите от тук.

От какво се страхува Вирджиния Улф” е авторски спектакъл на режисьора Тея Сугарева, проследяващ житейската съдба на една от най-важните фигури в модерната литература Вирджиния Улф, в чиято роля влиза Александра Димитрова.

В останалите роли ще видите Камелия Хатиб, Йордан Ръсин и Мартин Димитров. Сценограф e Никол Трендафилова, музика – Кристиян Сугарев, пластика – Теодора Попова, снимки – Ники Литов, графичен дизайн – Йоана Йотова/Студио Дада.

В напрегнатите военни времена, когато светът е на път да се сблъска с втора голяма катастрофа, Вирджиния Улф е на ръба на силите си. Здравето й е влошено, умът й е неспокоен, вече не може да пише, не може да чете. За последен път прави опит за самоубийство. Този път успешен.

Спектакълът се опитва да преосмисли този акт, да прозре в него необикновената красота на душата и неутолимата жажда за живот – същински и пълнокръвен, свободен от условности и страхове. Да провиди в смъртта достоен и жизнеутвърждаващ акт.

Спомените за уюта на детството, безразсъдството на младостта и неизбежността на първата любов разпукват суровия образ на ерудирания интелектуалец и ни срещат с една друга Вирджиния. Крехка и ранима, едновременно чужда, но и много близка, уловена в непрестанната борба със страховете си, преодоляваща всеки час, всяка минута границите на видимото с размаха на истински осъзнат творец.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук