Гимназисти намериха пълен портфейл и го върнаха

Всеки трябва да постъпва така, казват Атанас и Димитър от ПМГ „Иван Вазов“

Гимназисти намериха пълен портфейл в Димитровград и без да се замислят, го върнаха. Доброто дело е на деветокласниците – съученици от ПМГ „Иван Вазов“ – Атанас Димитров и Димитър Борисов, които се натъкват на портмонето вчера вечерта. Потърсихме ги да разкажат, както и класният им ръководител Катя Атанасова.

Докато се разхождахме и преминавахме покрай жп гарата в града, видяхме този портфейл на една от пейките на перона. Веднага си казахме, че трябва да го занесем някъде. Първата ни реакция бе да отидем в гарата, защото помислихме, че може да е на някой от пътниците. Видяхме, че вътре има лични документи на мъж и жена, но не успяхме да намерим собственик, споделят Атанас и Димитър.

От гарата правилно ги насочват да отидат в намиращото се в непосредствена близост полицейско управление, както и правят. Там се изяснява, че в портфейла има около стотина лева. След задължителната процедура, полицаите се свързват с притежателя на портфейла, за да се стигне до щастливата развръзка.

Прекрасната постъпа на учениците не е изненада за мен. Втора година ги познавам и знам, че те са безкрайно етични и благородни. Това е на практика доброто в действие – нещо реално, напук на всички клишета и общи приказки. Те са за пример, развълнувано коментира класният ръководител Катя Атанасова, която разбрала за станалото при регулярен разговор с един от родителите.

Радостни сме и ще се радваме ако и други правят така, за да побеждава доброто, споделиха още гимназистите от Димитровград. Те са категорични, че в днешни времена имаме необходимост от още такива примери.

На снимката: Атанас Димитров (вдясно) и Димитър БорисовПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук