Гешев призова за преминаване в режим на почти военно положение

Главният прокурор Иван Гешев призова, заради кризата с коронавируса, държавата да премине в режим почти на военно положение, предава БНР.

Гешев, представители на работодатели и на адвокатурата присъстват на обсъждането в правната комисия на парламента на първото четене на предложения от ГЕРБ проектозакон за мерките по време на извънредното положение, обявено от Народното събрание на 13 март.

С мерките се променят поредица от закони и се налага мораториум върху някои от процесуалните срокове.

Още вчера Гешев поиска по-радикални мерки, а днес на заседанието на правната комисия главният прокурор нарече законопроекта на управляващите „крайно демократичен“, който вчера може да е бил адекватен, но от днес вече не.

„Времето ни изтича като пясък“,  каза Иван Гешев, като добави, че въз основа на информацията, с която разполага, вече не е сигурен дали времето ни не е изтекло.

Радикални решения, колкото и крайни да изглеждат те, отговорност на държавата за взимане на твърди и адекватни и навременни мерки тук и сега –  за това призова още обвинител номер едно.

Според него трябва да спрат екскурзиите в чужбина, международните превози на хора, движението на хората между градовете, а проблемите на междуградския транспорт трябва да бъдат огледани. Обяви се и за поставянето на Банско под карантина.

Освен за режим на почти военно положение, главният прокурор призова и да се организира режим за самозадоволяване вътре в рамките на страната, както било в други държави.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук