Гешев върна предложението за снемане имунитета на Делян Добрев

Мотивите – не е достатъчно мотивирано и не е придружено с необходимия обем материали

контакти

Предложението до главния прокурор за внасяне на искане до Народното събрание за снемане имунитета на депутата Делян Добрев е върнато на Софийската градска прокуратура.

Главният прокурор върна предложението за внасяне на искане в Народното събрание за даване на разрешение за продължаване на наказателното преследване срещу Д. Д., депутат в 49-ото Народно събрание, на Софийската градска прокуратура, се казва в официалното съобщение.

Посочва се, че същото не е достатъчно мотивирано и не е придружено с необходимия обем материали, даващ основание за сезиране на Народното събрание с искане за снемане на имунитет на народен представител.

Предложението, изготвено от прокурор от отдел „Специализиран“ на Софийска градска прокуратура, бе отправено до главния прокурор в края на месец май 2023 г. във връзка с досъдебно производство, по което народният представител е  обвиняем за умишлена безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, допълват от прокуратурата.

Самият Добрев, при излизането на информацията, че се иска имунитета му, остро реагира, заявявайки, че Прокуратурата в България е един репресивен орган. Той коментира още, че миналата година е получил постановление за прекратяване от 15 страници с подробно описани мотиви защо няма извършено престъпление…

Снимка: БГНЕСПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук