ГЕРБ Хасково: Не приемаме оставката на Делян Добрев. Да си ходи Беливанов!

Както по-рано днес предположи izvestnik.info, всички структури на ГЕРБ в Хасковска област категорично се обявиха против оставката на областния координатор на партията Делян Добрев. На обща пресконференция депутатите от Хасково, областното и общинските ръководства на ГЕРБ, кметовете на ГЕРБ и общинските съветници заявиха подкрепата си за Делян Добрев. „Всички сме един отбор и този отбор, воден от Добрев направи много. Резултатите от нашата работа са видими и затова ние заставаме с лица и позициите си в подкрепа на Делян Добрев. Оценяваме неговата оставка като мъжки и достоен акт, така правят честните хора, но аз не подкрепям и не приемам оставката му”, заяви областният управител и член на ГЕРБ Станислав Дечев. Депутатът Евгения Ангелова, която е и общински председател на ГЕРБ Хасково, заяви, че благодарение на екипната работа и под ръководството на Делян Добрев, в Хасково бе разбит един 16-годишен монопол. „Добрев е експерт, който работи със сърце и душа, с много идеи като добър ръководител, затова ние не приемаме неговото оттегляне”. Тя заяви, че има една друга оставка, която всички искат и това е оставката на кмета Добри Беливанов. Евгения Ангелова заяви, че ГЕРБ Хасково настоява и за оттеглянето на Добри Беливанов от ГЕРБ и ако той не се оттегли сам, трябва да бъде изключен. „Защото с действията си, с политиката си на управление, той не работи в интерес на ГЕРБ и в изпълнение на поетите от ГЕРБ ангажименти към гражданите на община Хасково. Депутатите Евгения Ангелова и д-р Георги Станков са категорични, че няма да гласуват в Парламента оставката на Делян Добрев.

Кметът на Димитровград Иво Димов подчерта, че в последните дни фокусът на проблема в Хасково е изместен към кадруването в общината. „Няма сила на света, която да накара един кмет да назначи някой в общината, ако кметът не желае. Затова говоренето за кадруване е изключително преувеличено”, подчерта Иво Димов. Той заяви, че Делян Добрев е качествен човек и професионалист и неговата оставка е неприемлива. „Когато един екип работи за избори и поема обещания, е логично точно този екип после да работи за изпълнението на тези ангажименти”, обобщи той.

Съветниците от ГЕРБ Хасково са категорични, че те не приемат оставката на Добрев от всички заемани от него постове, и настояват за оставката на кмета Добри Беливанов и за отстраняването му от партията. Според ГЕРБ Хасково ставащото през последните дни е инсценирано от силите, на които е подвластен Добри Беливанов и зад тези действия прозират политическите интереси на БСП в Хасково и икономически интереси на бизнесмени, които са поставили в зависимости настоящия кмет.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук