ГЕРБ: СМЯНАТА НА Д-Р БЛИЗНАКОВ = НА ИЗБОРА НА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ

контакти

“Смяната на директора на МБАЛ Хасковод-р Славчо Близнаков се равнява на избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС”, това заяви на извънредна пресконференция народният представител Ирена Узунова. Според нея смяната на директора на болницата без никаква мотивация е скандално и безпринципно. Актът взривява Хасково точно както назначението на Пеевски взриви България.

“Можем с ръка на сърцето да кажем, че толкова като медицинска дейност, като полза за областта, колкото направиха с изключителните си мениджърски умения председателят на борда на директорите доктор Митрев и изпълнителния директор Славчо Близнаков, никой не беше правил в последните 40 години. За нас е напълно необяснимо кое наложи  бързането, препирането за смяната точно днес, точно по обяд след издигнатата вчера димна завеса с полученото в  болницата успокоително писмо,  което казва: Свикайте извънредно общо събрание, на което след два месеца ще бъде разгледана смяна в борда на директорите.  Благовеста Янева, упълномощена от министъра на здравеопазването идва на днешното събрание без пълномощни за смяна в борда на директорите и в следващия час получава прословутото пълномощно където й е указано за гласува за смяната. Какво наложи тази реакция на министерството на здравеопазването? Защо беше тази димна завеса от вчера и какво целеше тя? Не е ли израз на изключителна паника от страна на мин. на здравеопазването и правителството това така бързо, безумно решение за смяна в борда?, запита риторично бившата областна управителка.

Доктор Митрев  има теория, че тогава, когато един екип работи добре, никой не сменя треньора. Затова не бива да ни учудва, че всички от областната болница се вдигнаха в защита на хората, които направиха така, че ние да имаме болница след първите в  страната – факт, които никой не може да оспори. В личното си качество на народен представител заставам изцяло на страната на хората които днес протестираха, за да защитят Митрев и Близнаков. Не намирам оправдание за безпринципната смяна, заяви Ирена Узунова.

В защита на д-р Близнаков категорично се изказаха друг от депутатите на ГЕРБ – Владимир Митрушев и  общинският партиен координатор за Хасково –  Евгения Ангелова. Като политическа вендета определи смяната в МБАЛ – Хасково Митрушев добавяйки към нея още едно сравнение – с избирането на Волен Сидеров за председател на етичната комисия в парламента.

От партията се обявиха и срещу освобождаването на Иван Панайотов от шефския пост в регионалния образователен инспекторат /РИО/ на МОН.

„Това е поредното доказателство за реваншизма и предприетата чистка от новите управляващи, които безпринципно уволняват човек, заемащ поста повече от 7 години и дори не е назначение в мандата на ГЕРБ, гласи партийната позиция.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук