ГЕРБ си го върна на Промяната. 8 партии и коалиции в Парламента, засега

контакти

ГЕРБ печели категорично предсрочните парламентарни избори на 2 октомври 2022 г., според данните от екзит пол на агенция „Галъп интернешънъл“ към 19.00 часа. Така партията на Бойко Борисов си го върна на представляваната от Кирил Петков и Асен Василев коалиция „Продължаваме промяната“, която бе първа политическа сила на изборите на 14 ноември миналата година.

За ГЕРБ днес са гласували 24.6%. Далеч назад на второ място остава „Продължаваме промяната“ с 18.9%. На трето е ДПС с 14.8%.

На четвъртата позиция избирателят подреди БСП с 10.9%, на пета е „Възраждане“ с 10.1%, на шеста – „Демократична България“ със 7.4%.

Още две формации са на прага да изпратят депутати в 48-ото Народно събрание. Това са партия „Има такъв народ“ с 4.6% и коалиция„Български възход“ с 4%. След официалното обявяване на резултатите ще се разбере дали те успяват да прескочат 4-процентната бариера. Следващият Парламент се очертава да бъде 8-партиен, засега. Промяна при всички случаи ще има, зависи само с какви проценти и такъв ли ще остане броят на влезлите в парламента формации.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук