ГЕРБ се жалва на ОИК от удар по предизборната им агитация в Димитровград

контакти

В Общинската избирателна комисия (ОИК) в Димитровград е постъпила жалба от ГЕРБ. В нея се твърди, че в социалната мрежа са налице разпространени видеоклипове, на които се установявало, че лице, което вероятно е кандидатът за кмет и общински съветник Стефан Димитров в периода от 01:00 ч. на 28.10.2023 г. до 10:00 ч. на 28.10.2023 г. на кръстовището на бул. „Трети март” и „Христо Ботев”, на кръстовището на бул. „Стефан Стамболов” и бул. „Г. С. Раковски”, на кръстовището на бул. „Г.С. Раковски” (до бензиностанция ОМВ) и на кръговото кръстовище пред спортна зала „Младост”, е свалило (унищожило и заличило) предизборни агитационни материали-транспаранти на ПП ГЕРБ.

След прегледа на видеоклиповете, ясно се установяват нарушенията и извършителят на нарушенията – Стефан Димитров, пишат от ОИК. Комисията реши да му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение.

Решението подлежи на обжалване пред ЦИК в тридневен срок от обявяването му. Може да го видите на страницата на ОИК, на следния ЛИНК.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук