ГЕРБ-СДС смята за загубено времето за срещи с ПП-ДБ, започва разговори с останалите

контакти

ГЕРБ-СДС започват срещи с останалите парламентарно представени партии за подкрепа за кабинет с първия мандат. Това, цитирана от БНР, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя определи като „загубено“ времето, прекарано в срещи с ПП-ДБ.

След седмици срещи на работни групи, опити за подкрепа за съставяне на правителство и един представен проектокабинет, днес експертите на ГЕРБ-СДС остро критикуваха управленската програма, публикувана от „Продължаваме промяната-Демократична България“ като резултат от преговорите.

Според Томислав Дончев, в нея липсват техни предложения за цели сектори, като най-проблемни се очертават бюджет и финанси, регионално развитие, енергетика, здравеопазване.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова беше категорична: „Ако те са забравили, че ние сме победители в два поредни предсрочни избора, да им го напомним отново. Загубихме достатъчно време, което можеше да бъде посветено, включително и на законодателна дейност, за да ги обучим как се пише управленска програма и не в екселска таблица. Идва време за сериозни разговори за България“.

Утре започват срещите на ГЕРБ-СДС с останалите парламентарно представени партии – в 11 с ДПС, в 13 часа с БСП, в 15 с „Има такъв народ“, а в петък в 11 часа е срещата с „Възраждане“. Всички са потвърдили, че ще присъстват. След серията експертни разговори, следват и лидерски срещи.

ГЕРБ-СДС започва преговори с други партии заради сериозни резерви към програмата на „Продължаваме промяната – Демократична България“, коментира по-рано и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му, разговорите с ПП-ДБ не са приключили, защото все пак имат обща законодателна програма.

Преговорите с останалите, без да се говори за коалиция, ще са за кабинет на малцинството с първия мандат, поне за 6 месеца, ако не стане, първата политическа сила ще предложи и друг вариант – „кабинет от личности“. Лидерът на ГЕРБ коментира опасността бюджет да не се приеме при създалата се ситуация и определи като нахално самочувствие от страна на ПП-ДБ, че няма да ревизира проектокабинета си.

Снимка: БНТПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук