ГЕРБ ПЛАЩА ИЗСЛЕДВАНИЯТА НА ДЕЦА ОТ КРИВО ПОЛЕ

Изследвания за кучешка тения
контакти

ГЕРБ организира пълни изследвания на децата от хасковското Криво поле. На 5 април, в 9:30 часа, в селото ще пристигне лаборант. Той ще вземе кръвни проби на всички от детската градина там. Такива ще бъдат взети също от родителите, близки и съседи на починалото от кучешка тения дете преди дни. Пробите ще бъдат осъществени в кабинета на д-р Жоро Богданов. Партията ще плати изследванията, съобщават от офиса в Хасково.

Момченце на 5 години от Криво поле почина на 21 март в детската градина там. Тогава се оказа, че става дума за кучешка тения. Ситуацията предизвика недоволство от страна на родителите, които обвиняват персонала в детското заведение.

Ехинококозата, както е медицинското название, е паразитно заболяване основно при животните, но засяга и човека при определени обстоятелства. Основен причинител на заболяването е големият брой бездомни кучета. Засяга основно белия и черен дроб. Човекът и някои тревопасни са междинен, а кучето – краен гостоприемник на тенията. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук