ГЕРБ: Платени провокатори пробиха охраната в „София Тех Парк“ и предизвикаха сблъсъци

За разкриване на всички факти и понасяне на отговорност настоява партията  

Маскиран нападна журналистката от Свободна Европа Полина Паунова, взе и телефона и го хвърли

ПП ГЕРБ категорично се разграничава от действията на група провокатори, които предизвикаха сблъсъци на Националната конференция на партията, която се проведе днес, 5 август 2020 г. Членовете и симпатизантите на ГЕРБ през цялото време демонстрираха мирните си намерения и не провокираха агресия. За съжаление, платени провокатори пробиха охраната на форума и влязоха в пререкания както с членовете на ГЕРБ, така и с протестиращите граждани. Бяха нападнати протестиращи, членове на ГЕРБ и журналисти.

Настояваме разследващите органи да разкрият всички факти и обстоятелства около днешните сблъсъци и виновните да понесат отговорност.

ПП ГЕРБ не е наемала допълнителна охрана за форума. Охраната бе осигурена от „София Тех Парк“.

Позицията на управляващата партия идва като следствие от напрежението и сблъсъците, съпроводили Националния й форум днес. Нападнати бяха и журналисти. Намеси се полиция, която изведе няколко човека извън мястото на провеждане на конференцията. А след края й протестиращи блокираха пътя пред „Арена Армеец“, за да не могат участниците във форума да си тръгнат.

Челна снимка – БТАПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук