ГЕРБ, Обединени патриоти и ДПС остават без Воля в Парламента

контакти

Групата на Воля напуска Парламента. Това обяви на брифинг председателят на партията Веселин Марешки. На съвещание на ръководството на партията и на парламентарната група взехме решение да напуснем парламента. За да няма фалшиви новини и спекулации, исках лично да ви го съобщя“, заяви, цитиран от Нова тв, Марешки.

„Причините към момента не мога да ги споделя, защото продължават разговорите. Те не са лесни, повярвайте ми. Искам само да подчертая, че една от ключовите роли на Воля в парламента е да осветява лъжите и манипулациите и в парламента, и в политиката, и като цяло в обществото, както и да сваляме маските на фалшивите политици и партии. Нека това наше решение от днес да го приемете като част от тази наша последователна политика“, каза той. Следобед или в следващите дни ще ви дадем повече разяснения по темата, каза още Марешки.

Воля е втората формация, която ще се окаже извън пределите на Народното събрание. Институцията, от средата на януари, напусна групата на БСП.

В Парламента остават управляващите от ГЕРБ и Обединени патриоти / ако още са такива/ – с общо 122 народни представители. Засега, на местата си са и депутатите от ДПС, с 25 депутати.

Представителите на БСП са 78, а на Воля – 12. Двама са нечленуващите в парламентарни групи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук