ГЕРБ: Денков очевидно не взема решенията. Кой е премиерът?

контакти

Критичен брифинг дадоха от ГЕРБ, породен по думите на участниците от еднолични решения и политически намеси в различни сектори. Този път раздорът в некоалицията е по отношение на смяната на директора на болница „Пирогов“.

Десислава Атанасова заяви, че тази тема е дискутирана с групата на ГЕРБ, която е имала личното уверение на министър-председателя, че няма да има политически намеси не само в сектор здравеопазване, но в нито един обществен сектор.

Виждаме, че Денков очевидно не взема решенията, някой друг ги взема, не знаем кой, вероятно министърът на здравеопазването, защото и на лидерска среща през миналата седмица имаше ясна договорка между Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев, че не ни трябват повече трусове в управлението, заяви Атанасова.

Тя поясни, че е упълномощена да каже, че групата на ГЕРБ ще участва единствено в заседанията, които касаят измененията и допълненията в Конституцията.

Няма да бъде подкрепен нито един законопроект на Министерски съвет, докато няма реален механизъм, по който се вземат решенията. Условия не поставяме, искаме партньорско отношение. Започваме да мислим, че някой умишлено търси провокации… Отново ви заявявам, че миналата седмица имахме разговор с министър-председателя по отношение на смените, които се правят безпринципно според нас. Г-н Денков пое ангажимент пред нас, пред нашата парламентарна група и пред мен в лично качество. Очевидно в момента той няма качеството на министър-председател, след като здравният  министър си взема решения, без изобщо да се съобрази с него, каза още Десислава Атанасова, с очакване отново да се седне на масата за преговори.

Кой е премиерът в България? Това е обсъдено с Денков, той прочете доклада и според неговите думи, няма нарушения, които да изискват смяната на директора на „Пирогов“. Денков очевидно се обезличава като премиер, не от Борисов, не от Пеевски, а от собствените си министри. Такъв е министърът на здравеопазването. Кой е премиерът в България? Очевидно не е Денков. Явно е министърът на здравеопазването проф. Хинков, тъй като той взема решения, които Денков казва, че няма да бъдат взети, включи се Костадин Ангелов.

Междувременно Делян Добрев коментира темата „Лукойл“ и появилото се съобщение, че компанията обмисля продажба на активите си в България. Според Добрев, най-вероятно „Лукойл“ вижда, че цялата работа с руския петрол и с износа на горива в открито море започва да се разплита и се готви да напуска.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук