ГЕРБ И БСП В ПРЕДИЗБОРНА СХВАТКА ЗА РИК, ЦИК РЕШАВА

Районна избирателна комисия Хасково
контакти

Претенции кой да заеме председателското място на Районната избирателна комисия изразиха представители на ГЕРБ и БСП. В словесна схватка те влязоха при провеждането на консултации с парламентарно представените партии и коалиции в бившето Народно събрание, както и с тези, които имат евродепутати. Допитванията се проведоха в областната администрация, водени от управителя Ирена Узунова.

За състава на РИК ДПС отстояваше искане за секретарското място, а партия „Атака“ – за заместник-председателското. Без възражения и единодушно всички представители на ПП ГЕРБ, КБ, ДПС, „Синята коалиция“, ПП „Атака“ и НДСВ приеха поименния 13-членен състав на районната комисия за провеждане на парламентарни избори. Те са насрочени за 12 май.

Окончателно решение за ръководните места ще има централната избирателна комисия. Предстои протоколът и всички документи да бъдат изпратени на ЦИК за назначенията. За шефското място социалистите предлагат Димитър Велев. Герберите пък се спират на Таня Захариева. 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук