Гербери с жест към хората с увреждания в община Димитровград

В Международния ден на хората с увреждания – 3 декември, Младежи ГЕРБ, кметове на малки населени места и общински съветници от групата на ГЕРБ продължиха традицията да подкрепят хората с увреждания в община Димитровград.

Днес те зарадваха с образователни пособия децата и младежите в Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания ,,Дъга”.

„Така искаме да изразим своето уважение и подкрепа в името на повече толерантност, съпричастност и разбиране към хората с увреждания. Според статистиките около 15% от населението има някаква форма на увреждане. Хората с увреждания ежедневно се сблъскват с проблеми, за които здравият човек едва ли се замисля”, споделиха инициаторите.

Днешният ден бе повод от ГЕРБ да изразят своята благодарност към всички социални работници и медицински лица, които подпомагат хората с увреждане и полагат непрестанни грижи за тях. Идеята на инициативата е да се подпомогне потенциала на подрастващите от център ,,Дъга” и да се развиват техните качества и умения.

Младежите от ГЕРБ, припомниха, че преди месец осъществиха и друга образователна инициатива, по случай 1 ноември – Ден на народните будители, в която възстановиха и заредиха с книги и учебни помагала къщичките за книги в Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук