ГЕРБЕРИ ДАРЯВАХА КРЪВ В ХАСКОВО

контакти

Гербери даряваха кръв в Хасково в Центъра по трансфузионна хематология към болницата в областния град. Акцията бе традиционна по повод Деня на кръводарителя – 14 юни. Премина под мотото „Кръвта няма цена. Дари кръв! Спаси живот!”.

Някои от младите даряваха не за първи път банки с животворната течност. Според тях, това е един от най-благородните начини да помогнеш на хора в нужда.

Често имаме недостиг от редките групи –„нулевите”. Този хуманен жест на даряването на кръв е безопасен за здрави хора. Регистрираните кръводарители в региона непрекъснато намаляват. Много от тях отпадат от списъците заради напредване на възрастта и заболявания. Това каза д-р Анна Димова, координатор в Центъра, благодарейки на младите хора, решили да спасят човешки животи. Подчерта необходимостта регистърът да се попълва с млади хора, за да може да се реагира на критични ситуации. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук