ГЕРБЕРИ В АКЦИЯ СРЕЩУ ХЕПАТИТА

контакти

В кампанията срещу разпространението на хепатит С – „Хепи ли си“, се включиха младежи от ГЕРБ в област Хасково. Те раздаваха брошури с информация за болестта в областния и други градове.  Инициативата е на   националното сдружение за борба с хепатита- „Хепасист“ и сдружение „Хеп Актив“.

Според изследванията, 111 хиляди българи са с хепатит С, но голяма част от тях не знаят, че са се заразили. Едва 3 % от заразените се лекуват. В световен мащаб страдащите са 160 000 000, информират организаторите на акцията. В областта тя е под патронажа на народния представител от ГЕРБ Евгения Ангелова. Кампанията бе подкрепена и от заместник-областния управител на Хасково Станислав Дечев.

Ангелова заяви, че участва в кампанията защото знае колко много хора са заразени с хепатит С, но не знаят, което може да е фатално за тях. Според нея, е важно повече хора да участват в кампанията, за да се изостри вниманието на обществото към този проблем. Думите й подкрепи Дечев, който подчерта, че при адекватно навременно лечение, заразените с хепатит С могат да се възстановят напълно.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук