ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ: НЕ КОМЕНТИРАМ ДАЛИ БСП Е ЗАТВОРЕНА ЗА МЕН СТРАНИЦА

контакти

Тази метафора не искам да я коментирам. Така, лаконично, на пресконференция в Димитровград Георги Първанов отговори на въпроса дали БСП е затворена за него страница. Аз работя много ангажирано за успеха на АБВ. Това е стратегически проект не само с оглед да изберем този или онзи, а защото обосноваваме различен тип идеи. В последните дни настойчиво повтарям идеята за Третия път, защото сме свидетели на опита на ГЕРБ и „Позитано“ да сведат политиката до сблъсък между двата полюса. 60 на сто от хората не смятат, че това е перспектива за развитието на България и се надявам да ни повярват, каза Георги Първанов, според когото АБВ ще излезе от изборите най-печелившата сила.

Президентът – мандат 2002-2012, каза, че не би искал да коментира листите на други партии, включително на ДПС. Въпреки това, той каза няколко думи за номинациите на Делян Пеевски за евродепутат. Според него, тази фигура е знакова за това управление и нещата, които се случиха от лятото досега, потвърждават такава оценка. За мен тази номинация идва да покаже, че управляващите нямат никакво намерение да се съобразяват с когото и да било и смятат, че всичко им е позволено. Надявам се да има ефект с оглед на това повече избиратели да отидат до урните, каза още лидерът на АБВ. Междувременно, хасковската структура на ДПС номинира за евродепутат Делян Пеевски. Същото направиха хората на Местан в Кърджали, Смолян и Бургас.

Пред медиите в Димитровград Първанов засегна и темата за исканите референдуми за отделяне на територии в Украйна, Италия, Шотландия…и дали в България също може да стане нещо подобно. Според него, в България такова нещо не може да стане, защото нещата стоят по различен начин от гледна точка на толерантността и интеграцията на етническите общности. Един политик – колега, вече влезе в схемата с твърдението, че може да стане нещо подобно и в Кърджали. Той направи голям гаф и получи заслужена критика, заяви президентът.

Визитата на Георги Първанов продължи в зала „Гроссето“, където той имаше среща с гражданството. След встъплението си, той отговори на въпроси на публиката. По-късно бе открит офиса на АВБ в Димитровград, а на централната сцена концерт изпълни Николина Чакардъкова. 

 

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук