Георги Пеев отива на Световно първенство за трансплантирани в Австралия

Ще плувам за пациентите, очакващи нов орган, за лекарите, за всички трансплантирани от България…

контакти

Вече е ясно. Ще участвам на Световно първенство за трансплантирани в Пърт, Австралия, през следващия месец – 15-21 април. Пак ще плувам. И пак ще представям България на голям спортен форум за хора с трансплантирани ограни, както съм го правил на Европейски първенства. Това посочва на Фейсбук страницата си  колегата журналист и общински съветник от Хасково Георги Пеев, като уточнява, че ковид пандемията спря състезанията и голям форум не е имало от 2019 г. През 2018 г., например, той спечели пет медала на Европейски игри за хора с трансплантирани сърце и бял дроб, в италианския град Линяно Сабиадоро…

В Пърт ще плувам за всички пациенти, които очакват нов орган и за всички лекари, медицински сестри и немедицински персонал, които вече 10 години се грижат за това да бъда във физическо и психическо състояние, което ми позволява да се боря за каузата ни! Ще плувам и за всички трансплантирани хора от България и за техните семейства, които искат да водят нормален начин на живот, споделя Пеев, който е с трансплантирано сърце и бъбрек.

Той обяснява, че на другия край на света ще отиде с Оги Ганчев (с трансплантирано сърце), за да покажат колко е важно в България да има трансплантации, за да живеят активно всички, които очакват нов орган.

Трансплантациите в България към днешна дата са нищожно малко. Хората, чакащи за органи умират. Не дочакват. През последните 3-4 години е отчайваща ситуацията. През 2018 г. управляващите закриха Изпълнителната агенция по трансплантации. От тогава нещата станаха от зле по-зле. Отиваме в Австралия, за да събудим заспалата по отношение на донорство и трансплантации държава. И ще го направим. Сигурен съм, уверен е колегата журналист.

Отиваме благодарение не на държавата, а на хората. Хората, които вярват в нас, вярват в каузата на донорството и ни подкрепят, подчертава той и се обръща с благодарност към свързалите се с него спонсори, на които не е търсил подкрепата, но искат да е част от това Световно.

Тези Човеци направиха за моята кауза повече, отколкото направи държавата, за да стимулира трансплантираните хора да бъдат активни…  Всички вие, Човеци, ми давате такава сила и вяра в това, което правя, че няма как да не успеем заедно!, споделя Георги Пеев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук