Георги Иванов се връща в свободния стил за последната олимпийска квалификация

контакти

Възпитаникът на димитровградската борцова школа Георги Иванов се връща в свободния стил за последната олимпийска квалификация в Истанбул, през месец май, по информация на bgwrestling.bg. Той е заявен за надпреварата в тежка категория до 125 кг.

В началото на април Иванов направи дебют в класическия стил на олимпийската квалификация в Баку, но не успя да преодолее четвъртфиналите.

Турнирът в Истанбул стартира на 9 май със схватки в класическия стил, следват жените, а в последния ден са мъжете в свободния стил.

Промени в предварителните състави може да се правят до навечерието на състезанието. Част от отбора е и друг борец от Димитровград – Микяй Наим (65), който също отпадна от надпреварата в Баку, след победа и загуба.

На последната олимпийска квалификация ще бъдат раздадени 54 квоти – по три във всяка от шестте категории на стил, а между бронзовите медалисти ще има допълнително преборване на следващия ден.

До момента България има две визи, спечелени от Семен Новиков (87) при класиците и Биляна Дудова (62) при жените.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук