ГДБОП разкри престъпна група, разпространявала наркотици в цялата страна

Иззеха над три килограма кокаин, с много високо качество

ГДБОП разкри организирана престъпна група, занимавала се с разпространение и трафик на наркотици на територията на цялата страна. Работата по разследването е продължила повече от 4 месеца, информират от МВР. Операция е проведена на 26 май под наблюдението на Специализираната прокуратура в района на Свиленград и Ботевград.

Акцията е осъществена след сделка с наркотици в землището на хасковското село Левка. Задържани са трима от Свиленград и Ботевград. Двама от тях са криминално проявени и осъждани, единият е с чисто съдебно минало. У тях са намерени и иззети повече от три килограма кокаин, с много високо качество.

След задържането им, последвали претърсване на различни адреси в Свиленград, село Левка и Ботевград, както и лични обиски. Открити са и иззети мобилни телефони, около 20 000 лева, електрона везна, лаптоп, и други вещи, които имат отношение към случая. На трима от групата е повдигнато обвинение за участие в престъпна група и разпространение на наркотици и им е взета постоянна мярка „задържане под стража“.

Работата по документиране на престъпната дейност на участниците в организираната престъпна група продължава, допълват от МВР.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук