Гасят лампите в центъра на Димитровград за часа на Земята. Отлагат наблюдението на звездите

контакти

Към световната инициатива „Часът на Земята“, която ще се проведе на 24 март, се присъединява Община Димитровград, съобщават оттам. Символично, в рамките на час /от 20:30 до 21:30 часа/, ще бъде угасено осветлението на фасадата на общинска администрация и осветлението в района на площад „България“ в града.

С проявата се изразява съпричастност към настъпващите климатични промени. Инициативата могат да подкрепят гражданите, като загасят осветлението в домовете си за час в събота вечерта.

Същевременно, обявените астрономически наблюдения в планетариума, от 20 до 23 март, няма да се състоят, поради лошото време. Те се отлагат за периода от 18 до 21 април. Тогава Луната и някои планети ще бъдат благоприятни за наблюдение. Tочните часове на наблюденията ще бъдат съобщени допълнително, информират от Народна астрономическа обсерватория и планетариум /НАОП/ „Джордано Бруно“ – Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук