ГАЛЪП: БСП ПРЕД ГЕРБ С 3,8% ПРИ ИЗБОРИ ПРЕЗ ЮЛИ, „АТАКА“ АУТ

контакти

Ако през юли се проведат парламентарни избори, БСП ще бъде първа политическа сила. Социалистите ще вземат 21,6 % от гласовете, а ГЕРБ – 17,8. Това сочат резултати от проучване на „Галъп Интернешънъл“, проведено в периода 27 юни – 4 юли. Анкетирани са 1013 души. ДПС също ще намери място в парламента с 6,7 на сто. Според проучването, „Атака“ ще получи 1,8 % от гласовете, което ще изхвърли хората на Волен Сидеров от Народното събрание. Според данните, НФСБ ще получат 2,4 %, а Движение „България на гражданите“ – 2,6 %.

41 на сто смятат, че Пламен Орешарски трябва да подаде оставка като министър председател. Почти толкова поддържат мнението, че той трябва да остане на власт, а 19 % не могат да преценят. 39% от анкетираните не желаят да има предсрочни избори, 35% са на противоположното мнение, а останалите нямат отговор. По-голяма част от запитаните – 43 %, желаят протестите да спрат, 39 % смятат, че те трябва да продължат, останалите 18 на сто трудно преценяват.  

Снимка от bulgariasega.com Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук