ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЧУРЧУЛИЕВ“, БЕЗ ОТКУПКИ В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ

newbeautyХудожествена галерия „Петко Чурчулиев“ почти няма откупки на картини. Всички постъпления във фонда през последните години са от проведените през последните години живописни пленери в Димитровград, обясняват от културната институция.

Картината „По първи петли“ дари на галерията Владимир Запрянов. Тя е от изложбата „Търговци в храма“, открита наскоро в Димитровград.

Този дарителски акт е изключително ценен за нас. Така фондът допълва колекцията си от художествени произведения от значими автори от региона, които са сакрално и творчески свързани с града ни. Във време на подмяната на ценности, подмяната на история, на идеи и мечти, замяната на един вид робство с друг и драматичната битка между дух и материя, в глобалния комерсиален свят посланието на картината „По първи петли” е, че има надежда във всеки от нас към пробуда и  духовна висота, допълват от художествената галерия.

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук