В ямболско село карат боклука от Димитровград

Към депо край село Хаджидимитрово, община Тунджа, област Ямбол, пътува вече отпадъкът струпан на площадката до ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград. Там го приема дружеството „Сорт Комерс“ ЕООД. Очаква се целият отпадък да бъде премахнат до седмица, разбра се на място.

Извозването на боклука започна в понеделник, когато с отпадък са били натоварени десетина камиона. Днес товаренето продължава, увери се репортер на „Известник“.

На 23 август стана ясно, че Регионалната инспекция по околна среда и водите /РИОСВ/ – Хасково издаде предписание боклукът да бъде премахнат до 15 септември, но дотогава това не стана.

В понеделник, когато започна извозването на отпадъка, експерти на РИОСВ са направили проверка на място. Тъй като фирмата не е изпълнила предписанието в срок, ще бъде санкционирана. Подлежи съставянето на акт. По закон, за неизпълнение на предписание, актът може да е от 2 хил. до 20 хил. лева, уточниха от Екоинспекцията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук