В ЮНАШКИ ТИГАН ГОТВЯТ ЮНАШКИ КЕБАП ЗА 1000 ЧОВЕКА

Традиционна Коледна трапеза ще подготви Община Димитровград за празниците. Изненадата през тази година ще бъде приготвянето на гозба в голям юнашки тиган. В него ще се готви голям юнашки кебап, съобщи Антоанета Шаркова, началник на отдел „Хуманитарни дейности, международно сътрудничество и програми“.

В тигана, с диаметър над да метра, ще се прави кебап за близо 1000 човека. В него ще готви собственикът му Ангел Ангелов, заедно с други кулинари. Гозбата ще се приготвяна дърва.

Коледната трапеза ще се проведе на 19 декември, събота. Събитието започва от ранни зори. Другата изненада ще бъде запалването на бъдник, което също ще бъде организирано покрай приготвянето на кебапа.

Официалното откриване ще се състои около 10:00 часа. Както и предни години, в коледната трапеза могат да се включат любители кулинари от цялата община. Те могат да приготвят, без ограничение, обредни хлябове и пити, постни ястия, метни ястия, сладки изкушения. За най-добрите са предвидени парични награди.

Трапезата е част от програмата на община Димитровград за Коледа и Нова година. Повече подробности за отделните събития ще станат ясни на по-късен етап.

Снимка от Фейсбук страницата „Юнашки тиганПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук