В ход е акция „Скорост”

контакти

Полицейска операция „Скорост“ се провежда до 21 април. Тя е включена в календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – Roadpol и аналогични действия са в ход на територията на всички страни членки на организацията, информират от Областната дирекция на МВР – Хасково.

Точките за контрол са съобразени по време и място с интензивността на движението и наличието на предпоставки за управление на МПС с превишена скорост. Приоритетно ще бъдат обхванати местата и участъците с концентрация на пътнотранспортни произшествия (ПТП), настъпили най-често поради несъобразена скорост.

От 00:00 до 23.59 часа на 19 април ще се проведе „24-часов маратон – Скорост“.

Пътните полицаи ще използват всички налични технически средства за контрол на скоростта както в светлата, така и в тъмната част на денонощието. При установяване на случаи на агресивно шофиране в хода на акцията, водачите ще бъдат своевременно извеждани от движението и спрямо тях ще бъде взето отношение на място.

Операцията има за цел да фокусира вниманието към превишената скорост – една от основните причини за тежки катастрофи с жертви и ранени.

По данни на сектор „Пътна полиция“, за първото тримесечие на годината движението със скорости, превишаващи максимално допустимите  и несъобразени с конкретните пътни и атмосферни условия, е било причина за 31 ПТП с материални щети и 15 тежки пътнотранспортни произшествия с 2 жертви и 15 ранени.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук