В Хасково ще подменят стари печки с екологични уреди за отопление

контакти

Проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Хасково“ стартира днес.  Благодарение на него в града и населените места ще бъдат подменени стари отоплителни уреди на твърдо гориво с нови екологични климатици, системи на пелети или термопомпи.

Това е една от най-мащабните програми, по които работим. Ще обхванем минимум 3 440 домакинства в Хасково и ще успеем да сменим сегашните стари отоплителни уреди с нови климатици, камини на пелети или термопомпи“, каза по време на встъпителната пресконференция по проекта кметът на Община Хасково Станислав Дечев.

Проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Хасково“ е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз и националния бюджет на Република България, по процедура „За по-чист въздух!“ на Програма „Околна среда“ 2021-2027 г.

В рамките на проекта ще бъдат монтирани 9 904 климатици, 19 термопомпи, 199 устройства, използващи пелети и 408 стоманени панелни радиатори. Тези данни са на база предварителна социология и анализ, направени специално за проекта с мото „Заедно за по-чист въздух“.

Всички кандидати ще имат възможност да изберат между уреди на електричество – климатици или термопомпи, и на пелети – камини на пелети със затворена горивна камера, камина на пелети с водна риза и котел на пелети.

Допълнителни подробности – на страницата на Община Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук