В Хасково спипаха телефонни измамници за обир в Стара Загора

контакти

Мъж на 41 години и 15-годишно момиче са спипани в Хасково за телефонна измама, извършена вчера в Стара Загора. Срещу тях е образувано досъдебно производство, информират от Апелативна прокуратура. Сигнал за измамата подала 86 годишна жена, на която се обадил непознат човек с предупреждение, че парите й в банката са застрашени от престъпници. Мъжът с инициали М. Б. се представил за полицай, работещ срещу подобни схеми. Убедил възрастната жена веднага да изтегли спестяванията си и да ги предаде на специален куриер, заедно със златните си украшения. Жертвата първоначално не се усъмнила, изтеглила 4800 лева, към които добавила две златни кръстчета и част от монета и ги дала на дошло пред дома й младо момиче.

То е задържано в Хасково, следобед същия ден от служители на сектор „Криминална полиция“ при ОД на МВР, в момента на предаване на сумата и ценностите на 41 годишния М. Б. Срещата станала на паркинга на голям супермаркет. Срещу услугата девойката трябвало да получи възнаграждение, но вместо него ще се срещне със закона.

В момента се проверява съпричастността на двамата към извършване и на други телефонни измами. Мъжът и момичето са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои да бъдат привлечени като обвиняеми по чл. 209 ал. 1 от Наказателния кодекс – за измама,  като М.Б. е извършил деянието при условията на опасен рецидив. Той е криминално проявен и осъждан.

В разкриването на престъплението са участвали служители на сектор „Измами“  към Главна дирекция „Национална полиция“, както и на ОД на МВР – Хасково и на ОД на МВР – Стара Загора. Разследването по случая продължава, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.    Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук