В тъмночервената ковид зона влезе област Хасково

В тъмночервената ковид зона влезе област Хасково, която става факт при заболеваемост над 500 за 100 000 население за 14 дневен период. В региона заболеваемостта е малко над 502, по данни в Единния информационен портал за потвърдените случаи за 14-дневния период, към 11 януари.

112 нови положителни случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в област Хасково за изминалото денонощие. Лицата са от всички общини, съобщават от Областна администрация – Хасково.

Сред новите случаи са:

– ученик от ПМГ – Хасково. Под карантина са 24 ученици от 10 г клас;

– ученик от ПГСИ – Свиленград. Под карантина са 17 ученици от 9 б клас;

– двама потребители от дом за стари хора в Харманли. Карантината се удължава на 19 потребители и 2 служители от персонала.

Починали през предходните 24 часа са: мъж на 70 години от община Тополовград, мъж на 76 години от община Тополовград, жена на 78 години от община Маджарово, жена на 81 години от община Свиленград, мъж на 76 години от община Свиленград, мъж на 87 години от община Свиленград, мъж на 84 години от община Тополовград, мъж на 78 години от община Хасково, мъж на 65 години от община Хасково.

191 души са хоспитализирани към момента, които се намират за лечение в лечебни заведения. Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 19231. Излекуваните са 11193. Починали са 1261.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук