В СЪБОТА ПЛАНЕТАРИУМЪТ РАБОТИ ДО ПОЛУНОЩ

НАОП Джордано Бруно
контакти

В събота, на 20 април, Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Джордано Бруно“ ще работи с удължено работно време. На този ден се отбелязва Международния ден на астрономията. Обсерваторията ще отвори врати за граждани, които искат да наблюдават звездното небе. Желаещите ще могат да осъществят това от 12 часа на обяд до полунощ. През светлата част на деня ще се наблюдава предимно слънцето. При неговото скриване, вниманието ще бъде насочено към останалите звездни обекти.

Директорът на НАОП „Джордано Бруно“ Димитър Кокотанеков обясни, че събитието трябва да бъде или във втората половина на април, или в първата половина на май. Условието – да бъде близо до първата четвърт на луната. Екипът на планетариума ще обяснява на гражданите астрономическите явления. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук