В СТУДА: ЦЕНТРАЛНО СПИРАЙТЕ ВОДАТА В НЕОБИТАЕМИ СГРАДИ, СЪВЕТВАТ ОТ ВиК

Когато температурите станат минусови, има опасност от замръзване на вътрешни водопроводни мрежи в жилищните сгради. Това става най-често в училища, по време на ваканции. Тогава школата остават празни и ако хване голям студ, замръзват водопроводите в самата сграда. Замръзването и последвалото спукване създава много проблеми не само на училището, но и на нас, въпреки че мрежите вътре в сградите не са наше задължение, коментираха от ВиК Димитровград.

От Водното дружество посъветваха собствениците на необитаеми сгради да спират централно водата, когато живакът падне. Освен в училища по време на ваканции, мярката се налага предимно по села, където хората отиват в топлите сезони, но зимата рядко посещават.

От ВиК вече започнаха подготовката на техниката и материалната база за новия сезон. На линия са почистващи машини, които да осигуряват достъпа до помпи и пречиствателни станции. Те са далеч от населените места и дотам няма кой да ни почисти пътищата от снега, правим си го ние. От тази гледна точка сме автономни. Даже, често от нас се иска техника в помощ. Ние предоставяме такава винаги, когато осигурим нашите пътища, коментира управителят инж. Камен Николов.

ДЛЪЖНИЦИ

Към спиране водоснабдяването на длъжници ще пристъпи Дружеството в Димитровград. Мярката ще се прилага към абонати с натрупани стари задължения. Допълнително се предвижда издаване на изпълнителни листове за спиране на водата. Популяризирането на това крайно предписание даде резултат. Броят на длъжниците намалява с всеки изминал ден, подчерта управителят.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук