В СОЧИ ПИЯТ ВИНА, ПРАВЕНИ С БЪЛГАРСКА ТЕХНИКА

Вина, правени с български съоръжения пият спортисти и публика в олимпийската столица Сочи. В Краснодарския край на Русия, където се намира курорта, хасковската машиностроителна компания ПИМ е оборудвала през годините десетки винарски предприятия, чиято продукция се предлага и тук. Само в западната част на областта в близост до Сочи измежду тях са гигантите „Союз вино”, Запорожкое”, „Красноармейский”, „Фанагория”, „Южная”, „Тамань”, „Артисан”, „Кубан вино”, „Абрау Дюрсо”, „Русский Азов”, „Надлиманное” и много други.

Вината от модернизираните руски предприятия са качествени, известни и търсени на пазара. Не отстъпват на конкурентните, дори превъзхождат много от тях. Има отлични марки бяло и червено, предпочитани от потребителите. Много харесвани в Русия са т. нар. „игристи”, известни у нас като шумящи, шампанизирани вина, за които сме произвели немалко съоръжения, казват от ПИМ.

Компанията и тази година продължава сътрудничеството си с производители от Краснодарския край и Руската федерация. Контракти има също така с винзаводи от Украйна, Грузия, Узбекистан и други републики на бившия Съветски съюз.

Eкскурзии и почивки от Elit Tur TranS – лицензиран туроператор: www.elittur.euПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук