В система за опасни битови отпадъци се включва Община Димитровград

Пункт за разделно събиране ще бъде разположен на входа на парк „Марица“ на 22 май

контакти

В Националната система за опасни битови отпадъци се включва Община Димитровград, по инициатива на кмета Иво Димов.

Това е зелена услуга на „БалБок Инженеринг“ АД. Чрез нея Общината цели постигане на защита на здравето на хората и околната среда от вредното въздействие и неконтролируеми инциденти с опасни битови отпадъци.

Опасни отпадъци, които могат да се приемат, са: живаксъдържащи уреди (живак, живачни термометри, уреди съдържащи живак, луминисцентни и други живаксъдържащи лампи от осветителни тела, фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност).

Разделното събиране на опасни отпадъци за територията на Димитровград ще се извършва по предварително утвърден график – на 22.05.2024г. (срядана паркинга на входа на парк „Марица”. Там ще бъде разположен специализиран пункт, в който професионално обучен персонал ще приема опасни отпадъци от гражданите.

Системата осигурява на национално равнище разделно събиране на опасните битови отпадъци директно от генераторите – домакинствата, както и цялостно третиране на приетите отпадъци на съответните площадки.

Допълнителна информация може да видите в документа – тукПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук