В понеделник стартира Националната библиотечна седмица. Как ще я отбележи ГБ „Пеньо Пенев“

Успех желаем на Светла Билярска, номинирана в категорията „Библиотекар на годината“ за наградите на Българската библиотечно-информационна асоциация

Националната библиотечна седмица стартира в понеделник – 9 май. В Димитровград дните й ще бъдат отбелязани с богата програма.

За посетителите си и приятелите на книгата Градска библиотека „Пеньо Пенев“ стартира с изложба „Българска астрономическа книга“, която ще бъде експонирана до 12-и.

В първия ден – 9 май ще се проведе и среща-разговор с писателя Продрум Димов – в зала „Снежана Янева“ от 17,30 часа.

Още една литературна среща ще има на 10 май от 11 часа. Тя с поетесата Мария Донева в Лятната читалня на Библиотеката

Честването на 11 май започва с тържествен водосвет от 9 часа, по случай празника на Св. Св. Кирил и Методий и професионалния празник на библиотекаря

Продължението е час по-късно, в 10:00 със „Забавно четене в Библиотеката“, с ученици от втори клас

„Забавното четене“ продължава и в 11 часа, но вече по-големите третокласници

Две инициативи са предвидени и за 12 май. От 14:30 часа е лекцията на Борислав Борисов „Това, което искаме да знаем за дрогите“.

В 17:30 часа пък започва творческата вечер „Пътеки към душата на България“ на писателката и актриса Тоня Борисова.

В последния работен ден на Библиотечната седмица – петък, 13 май в ГБ „Пеньо Пенев“ от 10:00 часа гостуват деца от Детска градина „Приказка“, за да влязат през нея в Приказното царство.

Междувременно стана ясно, че в категория „Библиотекар на годината 2021” за наградите на Българската библиотечно-информационна асоциация е номинирана Светла Билярска, дългогодишен библиотекар, а вече и и главен библиотекар в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград. Светла е добре позната на малки и големи приятели на книгата с безбройните си иновативни инициативи за насърчаване на четенето, творчеството и екологичното мислене на подрастващите. Работила е в отдел „Обработка” и Детски отдел на библиотеката. Има над 20 години професионален опит. Заслужава признанието напълно. Успех й желаем от сърце!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук