В ПОЕТИЧНА СЕСИЯ ВРЪЧИХА ПОЧЕТНИТЕ ЗНАЦИ НА ПРОФ. ИЛИЯ ДОБРЕВ И СТЕФАН БАЙРАКТАРОВ

контакти

В тържествена сесия, чиито акцент бе поезията, връчиха почетните отличия на новите двама почетни граждани на Димитровград – актьорът и режисьор проф. Илия Добрев и ветеранът Стефан Байрактаров. Стефан Байрактаров не успя да присъства поради преклонната си възраст. На тържественото заседание бе синът му Тодор Байрактаров, за да получи плакета и поздравленията към баща си.

Заседанието за празника на Димитровград започна традиционно с химните на Европа и България. Поздравителни слова отправиха председателят на общинския съвет Стефан Димитров, кметът на общината Иво Димов и председателите на сесийни групи Вълчо Митрушев, Катя Панева, Сашо Спасов, Петър Томов, както и независимия депутат Данчо Данев. В поздравления на 2 септември се включиха депутатите Смиляна Нитова и Жара Пенева. Обръщения направиха също кметът на сръбския Димитровград Небоиша Иванов и заместник-кметът на хърватския Кутина Йосип Марич.

Акцент в поздравленията бе това на съветничката Катя Панева. Освен че поздрави димитровградчани, тя направи същото персонално към Стефан Димитров и Иво Димов, подарявайки им декламирани от нея слова на поета Пеньо Пенев. Подари им картини, на гърба на които също имаше поезия от поета с ватенката. Подобни пана тя подари и на двамата нови почетни граждани. В същия дух бяха думите на съветника с най-много стаж Данчо Данев, който също се обърна към колегите си с поетично с характерния си стил на изразяване.

След връчването на отличията, поздравления към проф. Илия Добрев и ветеранът Стефан Байрактаров отправи друг почетен гражданин на Димитровград – Христо Панев. Радвам се, че в редовете на почетните граждани се вливат такива достойни българи, каза той. Художникът подари на града край Марица своята картина „Болярка“, обвързвайки я с това, че живее в болярския Велико Търново.

Мили мой Димитровград, близо до сърцето ми. Тук са моите най-близки хора. Няма друг град в България, който да ме обича толкова, бяха думите на Илия Добрев. Нямате си и представа колко се оживи баща ми като разбра, че ще се нареди сред почетните граждани. Това толкова много го зарадва, че обеща още дълги години да дава силите си за благополучието на скъпия му Димитровград, разчувствено сподели Тодор Байрактаров. Към тях поздрав музикален отправиха от читалище „Нов път“. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук