В НОВ КАСОВ САЛОН ЩЕ ПОСРЕЩА ТЪРГОВЦИТЕ ОП „СПИОПТ“

контакти

Ремонт на касовия салон на ОП „СПИОПТ“ стартира преди малко повече от седмица. Той трябва да бъде готов до края на годината. Дейностите по обновяването включват и нов покрив, който вече е готов. Направата на покрива се наложи заради течове. Ремонтът ще струва 50 хил. лв., осигурени от общинския бюджет.

В новия касов салон ще има 4 гишета. Цялото пространство ще бъде слято. Оставили сме място, където търговците могат да заплащат задълженията си. През януари, когато има наплив заради отстъпките – салонът ще функционира напълно. В следващите дни предстои да поръчаме новите мебели, информира управителят на ОП „СПИОПТ“ Димитър Вълчев.

През май тази година Общинският съвет в Димитровград прие изменение на Наредба 10 за администрирането на местните такси и цени на услуги. Дневната такса за квадратен метър на общинските пазари, която бе 1 лев – става 2 лева. Месечната бе 16 лв. – става 20 лв. Годишната, пък, е 200 лв. Новите цени влязоха в сила от началото на ноември.

Предстои да се направи годишен отчет за събираемостта на таксите от физическите лица и фирмите. За 9-месечието събираемостта е около 3 млн. лв., колкото по това време бе и миналата година. По-конкретни данни за изпълнението на заложения бюджет ще имаме през януари, уточни Вълчев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук